HTML

microstockphoto

Alternatíva a fotók és illusztrációk végeérhetetlen vadászata helyett: megfizethető áron a legjobb minőségű képek top fotósoktól. Webes bélyegképektől óriásplakátig igények szerint minden. Aprópénzért ugyanolyan minőségű képek, mint amit a CNN, vagy a legjelentősebb deisgn cégek projektekben használnak.

Avagy: ki akarod próbálni fotós képességeidet élesben? Itt vannak az információk hol és hogyan!

Ajánlott site-ok: View My Portfolio Royalty Free Images

Utolsó kommentek

Címkék

123rf (1) ado (1) adó (3) adózás (3) adozas (1) agency (1) ar (1) bevezető (1) bezárás (1) bigstockphoto (1) bsp (1) center (1) collection (1) demand (1) dream (1) dreamstime (2) egyezmény (1) eladás (2) elofizetes (1) foto (1) fotó (2) fotolia (4) free (1) garancia (2) getty (6) haap (1) hamya (1) hu (1) images (2) ingyenes (1) irs (3) ismertető (1) istock (3) istockphoto (8) itin (2) jiu (1) jui (1) jupiterimages (3) képek (2) kredit (1) licensz (1) microstock (6) od (1) on (1) partner (2) photo (4) photo.com (1) photos (1) photos.com (2) photoxpress (1) premiere (1) premium (1) program (1) reszesedes (1) review (1) rf (1) royalty (1) shutterstock (4) stock (2) stockexpert (1) stockxpert (3) stokcxchange (1) subscription (4) sxc (2) sxp (3) tax (4) treaty (2) trend (1) ügynökség (1) unlimited (1) usa (1) vég (1) vétel (2) vetta (1) w8 (1) w8ben (2) w8 ben (2) w 7 (1) w 8ben (1) xchng (1) Címkefelhő

Linkblog

Minőség fotó piac

2009.07.30. 10:40 GO!photo

Szabad a vásár - Stock.XCHNG @ Istockphoto

Címkék: free foto ingyenes photo rf stock 123rf fotolia istockphoto dreamstime microstock xchng sxc photoxpress

Az Istockphoto tegnap jelentette be, hogy átvette az irányítást az egyik legnagyobb ingyenes stock photo szájt felett, s így az eredetileg magyar közösségi szájtként indult sxc.hu teljes portfolióját integrálta saját kínálatába. A Stock.XCHG-en 350.000 kategorizált kép érhető el, teljesen ingyenesen. Mit "fizet" mégis az, aki ezt a szolgáltatást választja a pénzért elérhető szolgáltatással szemben? A nyilvánvaló kisebb teríték mellett (a nagy microstock ügynökségeknél 10x ennyi kép érhető el), itt idővel fizetünk: specifikus igényekre első nekifutásra helyes választ a következetes kategorizálás és mind alapos, mind pedig megbízható kulcsszavak adatbázisa adja. Ez nem jár az ingyenes szekcióban elérhető képekhez. Továbbá a magas minőségű felhasználáshoz erős minőség kontrollt is szükséges: az inyenes modell ezt is áthárítja az ügyfélre, tehát ismét csak idővel fizetünk. Mindezekkel együtt, némely kisebb eszközigényű, a fotósoknak önnyebben megközelíthető témában itt is érdemes képekre vadászni.

Aki most találkozik először a Stock.XCHNG portáljával, annak is feltűnhet, hogy a megjeneése és struktúrája a StockXpertet idézi: a Getty a StockXpertet is birtokló Jupiterimages felvásárlásával jutott a Stock.XCHNGE-hez, ezért a hasonlóság. Így tehát mindenben, amiben eddig a StockXpertet szolgálta a Stock.XCHNG, mostantól az IStockphoto hű társa lesz. Szegény StockXpertnek sanyarú jövőkép rajzolódik.

Nem az egyetlen

A nagyobb ügynökségek mind "beszereztek" ingyenes lerakatokat. valójában a StockXpertnél ez fordítva történt, hiszen éppen a Stock.XCHNG közösségi portál volt a, melyből később az ügynökség kinőtt. Ez az embrionális kapcsolat szűnt meg most azzal, hogy a Stock.XCHNG átkerült Istockhoz. A Fotolia is nem rég óta versenyez az ingyenes rozaltz free licenszelés pályályán, mindössze májusbn indult útjára együttműködésük a PhotoXpress-szel. A PhotoXpress adatbázisa jelenleg több, mint 400.000 képet tartalmaz, melynek egy része fotolia független forrású, másik részét pedig a fotolia natív ingyenes szekciójából meríti. A megkötés szerint a naponta letölthető képek mennyiségében limitált: itt naponta 10 képet lehet licenszelni a szájtról. A  Dreamstime free section egy egyelőre kisebb adatbázis, kizárólag a Dreamstime-on  jelenlevő kontribútorok adomány-képeiből építkezik. Az 123rf ügynökség szintén üzemeltet egy ingyen licenszelhető adatbázist, melyben a kontribútoroknak lehetőségük van meghatározni azt is, hogy milyen időtartományban legyen az adott kép ingyenesen hozzáférhető.

Miért jó ingyen teríteni a képeket?

A vásárlóknak természetesen vonzó egy széles ingyenes adatbázis. 350.000 kép kifejezetten úgy hangzik, hogy ez egy nagyvonalú ajánlat. Ezen felül azonban az anyaoldal számára egy marketingeszköz az ingyenes testvéroldal, forgalmat generál a normál (fizetős) szolgáltatások felé azzal, ha jó alternatívákat kínál fel s alkalmasint az elérhető  magasabb minőségi szintet is meg tudja villantani. Ez a masszív hirdetési felület sokat ér, a tapasztalatok szerint többet, mint amennyi potenciális eladás irányítódik át az ingyenes szektorba.

A kontribútorok számára van azonban ennél kézzelfoghatóbb előnye is. Az ingyenes szekcióban is publikáló kontribútor közvetlenül a saját portfoliójához tud irnyítani forgalmat, mely forgalom könnyen eladássá konvertálódhat. A marketing, mely működik nagyban -- az ügynökség szintjén --, működik kicsiben is: a kontribútorok szintjén. A dreamstime közöl portfolió látogatottsági adatokat, ezen ellenórizhető is egy olyan projekt sikere, melyben egy korlátozott számú képet elérhetővé tesz a kontribútor a szabad szekcióban.

Miért jobb mint a más közösségi oldalakon lévő képek?

Az ingyenes képekhez az ügynökségek biztosítják a Royalty Free licenszt, mely szélesebb felhasználási lehetőséget kínál, mint a közösségi oldalakon elterjedt Creative Commons licensz

Hogyan is történt az integrálás a meglévó (fizetős) adatbázissal?

 A StockXpert egykori stratégiájához hsonlóan jelenleg is kínál a Stock.XCHNG képeket az anyaoldal adatbázisából Ezeknek a képeknek technikai fölénye hivatott átcsábítani a vásárlókat a fizetős szekcióba. Ezen kívül tradicionális bannerek segítik a nézőt odakalandozni az anyaszájtra.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://microstockphoto.blog.hu/api/trackback/id/tr321277208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása