HTML

microstockphoto

Alternatíva a fotók és illusztrációk végeérhetetlen vadászata helyett: megfizethető áron a legjobb minőségű képek top fotósoktól. Webes bélyegképektől óriásplakátig igények szerint minden. Aprópénzért ugyanolyan minőségű képek, mint amit a CNN, vagy a legjelentősebb deisgn cégek projektekben használnak.

Avagy: ki akarod próbálni fotós képességeidet élesben? Itt vannak az információk hol és hogyan!

Ajánlott site-ok: View My Portfolio Royalty Free Images

Utolsó kommentek

Címkék

123rf (1) adó (3) ado (1) adozas (1) adózás (3) agency (1) ar (1) bevezető (1) bezárás (1) bigstockphoto (1) bsp (1) center (1) collection (1) demand (1) dream (1) dreamstime (2) egyezmény (1) eladás (2) elofizetes (1) fotó (2) foto (1) fotolia (4) free (1) garancia (2) getty (6) haap (1) hamya (1) hu (1) images (2) ingyenes (1) irs (3) ismertető (1) istock (3) istockphoto (8) itin (2) jiu (1) jui (1) jupiterimages (3) képek (2) kredit (1) licensz (1) microstock (6) od (1) on (1) partner (2) photo (4) photo.com (1) photos (1) photos.com (2) photoxpress (1) premiere (1) premium (1) program (1) reszesedes (1) review (1) rf (1) royalty (1) shutterstock (4) stock (2) stockexpert (1) stockxpert (3) stokcxchange (1) subscription (4) sxc (2) sxp (3) tax (4) treaty (2) trend (1) ügynökség (1) unlimited (1) usa (1) vég (1) vétel (2) vetta (1) w8 (1) w8ben (2) w8 ben (2) w 7 (1) w 8ben (1) xchng (1) Címkefelhő

Linkblog

Minőség fotó piac

2011.01.20. 14:08 GO!photo

Lejtőn le, kontribútorok fejével előre

A mai napon a fotolia is előrukkolt tervével, mellyel istockphoto nyomaba szegődik. A fotolia levél megalkotői nem erőlködtek sokat, egyszerűen a marketing-költségek növekedésére hivatkoztak. Arról is szó esett, hogy piacokat szereztek, de láthalag ez nem ellensúlyozta az előző költésgek emelkedését (ezt a krédést már nem elemzi a levél), így hasonló következtetésre jutott, mint az istockphoto. Alapvetően a kisebb kontribútorokon verik el a port, ami nyilván indokolt is amiatt, hogy az ilyen kontribűtorok fajlagos költsége általában nagyobb az ügynökség számára. A legfontosabb számok a részesedés tekintetében nem exkluzív kontribótorok számára így módosultak:

  • Base level: korábbi részesedés: 25% (?), jelenlegi 20%
  • Bronze level:korábbi részesedés: 28%, jelenlegi 23%
  • Silver level: korábbi részesedés 31%, jelenlegi 25%

Ebből nagyjából az a kép rajzolődik ki, hogy egységesen 20%-kal kisebb részesedést osztanak ki egy kép eladásából a kontribútoroknak.

Az istockphoto hasonló mérétkű vágása most január közepétől vált aktívvá, ott viszont nagyjából a besorolásnak megfelelően különböző mértékben voltak érintve  a kontribútorok: voltak aki, 25%-os crészesedés-csökkentést szenvedtek el, akik folyamatos, bár alacsony bevétetelt bár produkálnak, azok csak 20%-osat, míg az egzre nagyobb folyamatos bevétellel rendelkezők egyre kevesebbet, de veszteség nélkől jóformán egy kontribútor sem maradt.

Mi a teendő?

Láthatólag a verseny spirál a 'corporate greed'-del  karöltve egységes megoldásokat sugall az ügynökségeknek. A független ügynökségek viszont remélhetőleg többet őriznek meg a microstock kooperatíva-jellegű szellemiségéből, ezért érdemes őket támogatni.

Noha hosszú ideje hallgattam rőla, a StockXpert egykori alapítója, Hamza Péter éltal alapított stockfresh láthatólag a microstock eredeti gyökereihez nyúlt vissza ;s fair kompenzációt biztosít azoknak, akik képekkel hozzájárulnak az ügynökség sikeréhez. Noha az ügynökség új a feltett portfoliók láthatólag dolgoznak magukért és generálnak is eladásokat.

Így tehát, a lefolyó spirálja ellenében: hajrá független ügynökségek, hajrá stockfresh!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://microstockphoto.blog.hu/api/trackback/id/tr852600164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

regisztráltnév 2011.01.27. 03:27:03

érdekes lenne ha nagyok hirtelen fognák magukat és kilépnének.
Egyre inkább vadkapitalista kizsákmányolás folyik. Szabad rablás.

GO!photo · http://microstockphoto.blog.hu/ 2011.01.27. 10:59:47

Igen, ertem a gondolatot, viszont nagyjabol ennek tudataban vannak az ugynoksegek is, s ugy alakitjak a valtozasokat, hogy elsosorban a mereten aluli halakat erintsek, igy kevesbe kockaztatnak egy kivonulast.

Tovabbi erdekesseg, hogy mikor istockphoto elsokent lepett, akkor volt esely egy exkluziv elvandorlasra, ahogy azt sokan hangoztattak is az exkluzivak kozul, hiszen a valtozasok a kozepes meretueket is eleg drasztikusan tudta erinteni. A fotolia lepesevel azonban ismet helyre allhat a status quo, hiszen a jovedelmezoseget ugyanugy befolyasolja mindket ugynokseg lepese.

Ez az ipar a kezdeti felfutas utan stabilizalodott, az ot evvel ezelotti 'minden januarban reszesedes emeles' megszunt, s lassuk be, igaz az is, hogy a piac is valtozott az ot evben, hiszen ezt a szektort nagyon erosen erintette a valsag.
süti beállítások módosítása