HTML

microstockphoto

Alternatíva a fotók és illusztrációk végeérhetetlen vadászata helyett: megfizethető áron a legjobb minőségű képek top fotósoktól. Webes bélyegképektől óriásplakátig igények szerint minden. Aprópénzért ugyanolyan minőségű képek, mint amit a CNN, vagy a legjelentősebb deisgn cégek projektekben használnak.

Avagy: ki akarod próbálni fotós képességeidet élesben? Itt vannak az információk hol és hogyan!

Ajánlott site-ok: View My Portfolio Royalty Free Images

Utolsó kommentek

Címkék

123rf (1) ado (1) adó (3) adózás (3) adozas (1) agency (1) ar (1) bevezető (1) bezárás (1) bigstockphoto (1) bsp (1) center (1) collection (1) demand (1) dream (1) dreamstime (2) egyezmény (1) eladás (2) elofizetes (1) foto (1) fotó (2) fotolia (4) free (1) garancia (2) getty (6) haap (1) hamya (1) hu (1) images (2) ingyenes (1) irs (3) ismertető (1) istock (3) istockphoto (8) itin (2) jiu (1) jui (1) jupiterimages (3) képek (2) kredit (1) licensz (1) microstock (6) od (1) on (1) partner (2) photo (4) photo.com (1) photos (1) photos.com (2) photoxpress (1) premiere (1) premium (1) program (1) reszesedes (1) review (1) rf (1) royalty (1) shutterstock (4) stock (2) stockexpert (1) stockxpert (3) stokcxchange (1) subscription (4) sxc (2) sxp (3) tax (4) treaty (2) trend (1) ügynökség (1) unlimited (1) usa (1) vég (1) vétel (2) vetta (1) w8 (1) w8ben (2) w8 ben (2) w 7 (1) w 8ben (1) xchng (1) Címkefelhő

Linkblog

Minőség fotó piac

2009.06.16. 11:48 GO!photo

StockXpert shake

Címkék: program partner stockxpert istockphoto getty jupiterimages photos.com subscription

Úgy tűnik ez a blog viharok microstock viharok közepette született meg.

A Stockxpert ügynökség ma jelentette be, hogy a kevesebb, mint egy éve, igen komoly port kavarva született Photos.com és Jupiterimiges Unlimited disztribúciós csatornákat lezárják. Tavaly augusztus/szeptemberben indult a partnerségi program a Stockxpert és a fenti két ügynökség között. Ennek alapján a Jupiterimages (JI) által frissen felvásárolt  StockXpert kontrubútorai opcionálisan elérhetővé tehették portfoliójukat a JI csatornáin keresztül. Ez a két csatorna jórészt előfizetéses rendszerben árusította a képeket, noha a Photos.com PLUS plan szerint egyesével is elérhetőek voltak a képek (ilyen eladások azonban igen kevéssé voltak jellemzőek az együttműködés szűkös 1 éve alatt). A microstock pörgési rátájának megfelelően azonban egy év alatt a tulajdonosi szerkezet ismét változott, a Getty Images felvásárolta a régi kompetitor, ám éppen kicsit megroggyant Jupiterimages-t és a Getty-nek ekkor már érdeke volt a jól hangzó Photos.com portál stabil ügyfélkörével a saját erős brandjét nyomni, nevezetesen az Istockphoto-t (IS). (Arról, hogy Istockphoto és Photos.com együttműködés érzelmi vonulatai és praktikus oldala mit rejt a már-már sagának tűnő sorozat következő darabjában írok.) Az IS és Photos.com/Jupiterimages Unlimited közötti együttműködés júniusban indult, s mivel a nem exklizív IS kontribútorok sokan használták a StockXpert értékesítési cssatornáit is, érdeklődve várta  mindenki, hogy ugyanazon képek miképpen fognak két irányból bekúszni ugyanarra az értékesítési piacra.

A megoldás tehát megvan: mostantól a Photos.com és a Jupiterimages Unlimited nem lesz elérhető a StockXpert kontribútorok számára. Az átállás még 3 hónapig el fog tartani a hírek szerint, így egy darabig még nem változik effektíve semmi. Nem reprezentatív mintán a Stockxpert-es értékesítések 30-40%-a történt a Photos.com-on és a JI Unlimited csatornákon keresztül. A bejelentést tartalmazó üzenet implikációja izgalmas: a StockXpert phase-out művelete azt jelenti, hogy ez az ügynökség egy paci szegmesről letesz, de az is nyilvánvaló, hogy ezt nem azért teszi, hogy egy másik szegmensre koncentrálhasson. Sőt, a levél azzal vigsztalja a szontyolodni vélt kontribútorokat, hogy sebaj, az istockphoto amúgy is egy olyan erús szereplője a piacnak, hogy kezdjen csak meg mindenki kontributálni oda is. Ez merőben szokatlan egy cégtől, s alkamasint borús jövőt is jelezhet előre.

Sok szereplő ácsingózik azért, hogy akárcsak a StockXpert piaci részesedésének és adatbázisának töredékére szert tegyenek (sok alatt több tucatot kell érteni). Ha a Jupiterimages Gettz zászlaja alá hajtása úgy megy végbe, hogy a StockXpert brandjje áldozatul esik, az egy szuboptimális stratégiának tűnik. A kontribútoroknak szintén fájdalmas, mert a nagy halak kevesebben lesznek, a kompetíció gyengül, s a kontribútorok kedvében járó StockXpert-féle modell hiányozni fog.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://microstockphoto.blog.hu/api/trackback/id/tr541188516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása