HTML

microstockphoto

Alternatíva a fotók és illusztrációk végeérhetetlen vadászata helyett: megfizethető áron a legjobb minőségű képek top fotósoktól. Webes bélyegképektől óriásplakátig igények szerint minden. Aprópénzért ugyanolyan minőségű képek, mint amit a CNN, vagy a legjelentősebb deisgn cégek projektekben használnak.

Avagy: ki akarod próbálni fotós képességeidet élesben? Itt vannak az információk hol és hogyan!

Ajánlott site-ok: View My Portfolio Royalty Free Images

Utolsó kommentek

Címkék

123rf (1) adó (3) ado (1) adozas (1) adózás (3) agency (1) ar (1) bevezető (1) bezárás (1) bigstockphoto (1) bsp (1) center (1) collection (1) demand (1) dream (1) dreamstime (2) egyezmény (1) eladás (2) elofizetes (1) fotó (2) foto (1) fotolia (4) free (1) garancia (2) getty (6) haap (1) hamya (1) hu (1) images (2) ingyenes (1) irs (3) ismertető (1) istock (3) istockphoto (8) itin (2) jiu (1) jui (1) jupiterimages (3) képek (2) kredit (1) licensz (1) microstock (6) od (1) on (1) partner (2) photo (4) photo.com (1) photos (1) photos.com (2) photoxpress (1) premiere (1) premium (1) program (1) reszesedes (1) review (1) rf (1) royalty (1) shutterstock (4) stock (2) stockexpert (1) stockxpert (3) stokcxchange (1) subscription (4) sxc (2) sxp (3) tax (4) treaty (2) trend (1) ügynökség (1) unlimited (1) usa (1) vég (1) vétel (2) vetta (1) w8 (1) w8ben (2) w8 ben (2) w 7 (1) w 8ben (1) xchng (1) Címkefelhő

Linkblog

Minőség fotó piac

2010.02.05. 15:02 GO!photo

Roló le: A stockXpert utolsó napjai

Címkék: vég istockphoto bezárás getty sxp stockexpert

Volt egyszer egy magyar microstock ügynökség. És ezen első mondat után meg is állhatunk a sztorival, mindent elmondtunk.

Február 11-én a működését befejezi a StockXpert. A magyar alapítók oldaláról azért ég így is egy sikersztori ez, hiszen az első ötbe verekedte magát ez az ügynökség és ha úgy vesszük, jókor adtak túl rajta. Először a Jupiterimages vásárolta fel, majd ezen anyacég felvásárlása után a Getty Images tulajdonábo került. A Getty portfóliójában van a legerősebb microstock brand, így ekkor már nem lehetett nagyon nagy jövőt jósolni az SXP-nek. Az idő most érkezett el, az utolsó a lábtörlő alá teszi a kulcsot.

Praktikusan

Az ügynökség egyelőre fogad képeket (a szuicid hajlamú kontribútoroktól?) február 11-ig. Addig az eladások is természetesen zajlanak. Ezután viszont az SXP rendszerén keresztül az eladásokat is és a tartalombővítést is felfüggesztik.

Mit tehet az, akinek kreditje martad, vagy nem éri el a kifizetési küszöböt?

Kredit átutalás: A krediteket egy az egyben át lehet váltani istockphotón felhasználható kreditté. Sajnos istockphoto arra a kérdésre nem válaszolt, hogy mi a helyzet azon vásárlókkal, akik annak reményében, hogy az SXP kreditek nem évülnek el, nagyobb summát halmoztak fel ezekből, ám istockphotón a kreditek érvényessége 1 év alatt lejár, így nehéz lehet ebben az extrém helyzetben a krediteket elkölteni. A krediteket ezen a linken keresztül lehet átutalni.

Pénzkifizetés: Azok, akik nem érik el a kifizetési küszöböt, a supporton keresztül igényelhetik jövedelmüket. Ezt érdemes 11-e után megtenni, addig érkezhetnek eladások, noha a forgalom a site-on alaposan megcsappant. Íme a link a kifizetéshez kéréséhez. Az, hogy az SXP jövedelem az Istockphotós accountra át lehetne utalni, félreértésen alapul, ilyet nem lehet elvégezni.

Az SXP portfólió tehát törlendő?

A törlés helyett létezik egy alternatív útvonal. A Getty Images az SXP lezárásával párhuzamosan jelentette be egy új termékét, a a thinkstockot. Itt különböző ügynökségek protfolióit különböző kollekciókként értékesítik. Ekképpen az SXP tartalom a Hemera kollekció alatt jelenik meg, akiknek teht a partner programon keresztüli érétkesítési opció engedélyezve van az SXP-n, azoknak a portfoliója február 11 után is elérhető lesz a thinkstockon keresztül. Azok, akik mindkét oldalon jelen vannak, s mindkét helyen endgedélyezett a partner-program, elvileg el tudják kerülni azt, hogy képeik két kollekcióban is feltűnjenek, ezt elvileg az SXP team automatikusan biztosítja. Az új szájton a kifizetés nem napi alapú, mint eddig a Photos.com és a Jupiterimages Unlimited esetén volt, hanem havi, tehát március elejéig nem lehet tudni, hogy mennyire lukratív az új termékvonal.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://microstockphoto.blog.hu/api/trackback/id/tr291731817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása